fredag 27 april 2012

Var hälsad bloggen!

Välkommen till vår blogg!
   Vi är två systrar vid namn Caty och Mary, som är från den engelska landsbyggden. Vi bor här med vår far, James, och vår mor, Veronica, våra fyra bröder och våra tre systrar.
   Vi har bestämt oss för att flytta in till staden, och ta jobb i en textilfabrik, detta har vi velat i cirka tre år nu, men för tre år sedan var jordbruket inte detsamma som idag. Det har skett en utveckling i jordbruket som gjort att man kan frigöra människor från jordbruket till städerna och fabrikerna. Det som har vart grunden för det förbättrade jordbruket har varit att vi har odlat många olika grödor varje år, vilket har gjort att det har blivit ett effektivare jordbruk med mer mat, och det i sin tur har gjort att det har blivit fler överlevare och fler arbetare, vi använder enklare metoder för att få en större mängd mat än vad vi hade förut, och det gör att det inte längre behövs lika stor mängd människor som arbetar här ute på landsbygden jämfört med tidigare och därför har vi nu tillfälle att flytta in till staden, det tycker vi verkar väldigt spännande, och det ska bli roligt att se skillnaderna på att leva här och leva inne i staden. Det blir mer och mer arbetskraft i städerna nu, mer och mer folk flyttar från landsbygden och fler människor tar jobb i fabrikerna, vi tycker verkligen det är intressant att se utvecklingen som håller på att ske här i England.

   Följ våran vardag, med vänliga hälsningar Caty och Mary.

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag har hört något om växelbruk, vad är det?

  Från en nyfiken

  SvaraRadera
 2. Växelbruk innebär att man odlar olika sorters grödor varje år på samma åker,alltså ett år kanske man odlar havre och nästa år kanske vete. Man växlar alltså bland grödorna. Så inte näringen i jorden tar slut för att förr kunde näringen i jorden ta slut för att man planterade samma gröda varje år och det kunde ldea till missväxt. Men med det nya växelbruket minskade näringsbristen för olika grödor tar upp olika näringar. SÅ jorden blir mer näringsrik.

  Hälsningar Mary & Kate

  SvaraRadera